Bitcoin Cash verkopen voor euro’s

Bitcoin Cash verkopen voor euro's

Als je om wat voor reden dan ook je Bitcoin Cash wilt verkopen is dat natuurlijk mogelijk. Er zijn verschillende platformen waar dit mogelijk is. Wij werken voornamelijk met LiteBit en geven dan ook een beschrijving hoe het bij hen in zijn werk gaat.

Stap 1 - Account aanmaken bij LiteBit

Ga naar LiteBit om een account aan te maken. Je komt daar via deze link. Je kunt natuurlijk ook een andere website kiezen om jouw Bitcoin Cash te verkopen. Echter zijn er nog niet zo veel partijen welke Bitcoin Cash kopen. Je kunt ook jouw Bitcoin Cash eerst naar Bitcoin (of een andere cryptocoin) omzetten om vervolgens die te verkopen. Dat omzetten beschrijven we in een andere pagina, het betreft dan het gebruik maken van een exchange waarop Cryptovaluta verhandeld wordt.

Je kunt hier een account aanmaken door eenvoudigweg op “Nieuw account aanmaken” te klikken. Houd er rekening mee dat het mogelijk kan zijn dat je moet legitimeren met bijvoorbeeld je paspoort.

Stap 2 - Bitcoin Cash verkopen

Kies voor de optie “verkopen” in het menu en klik vervolgens op “BCC”.

Bitcoin Cash verkopen

Stap 3 - Electron Bitcoin Cash - verkopen van BCC

In het scherm dienen diverse velden ingevuld te worden. Je moet daar ook een retour adres invullen. Dat is voor het geval jouw transactie niet op tijd bij LiteBit binnen is. Je krijgt dan op dit adres jouw Bitcoin Cash teruggestort. Wees hier dus zeer zorgvuldig mee.

Je kunt jouw adres vinden in het Electron Cash programma. Open hiervoor in het programma de tab “Receive”. Je ziet daar jouw “Receiving address”, ofwel het adres waarop jij kunt ontvangen. Je hebt dit in de volgende stap nodig.

Bitcoin Cash kopen

Stap 4 - Electron Bitcoin Cash - verkopen van BCC

Geef eerst de hoeveelheid op welke je wilt verkopen. Je ziet dan direct welk bedrag daarvoor betaald zal worden. Vul bij het retouradres het adres in wat je zojuist opgezocht hebt. Je kunt dit eenvoudig doen door kopiëren en plakken te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om Litebit credits te ontvangen in plaats van Euro’s. Standaard staat dit niet geselecteerd, je ontvangt dus Euro’s op je bankrekening.

Voer jouw rekeninggegevens in en accepteer de algemeen voorwaarden. Zodra je het verzoek voltooid verschijnt het volgende scherm. Het is zaak dat je op dat moment snel acteert.

BCC verkopen

Stap 5 - Electron Bitcoin Cash - Verkopen van BCC

In de laatste stap is het van belang dat je het aantal Bitcoin Cash wat je wilt verkopen snel (binnen het gestelde tijdslot van 15 minuten) overmaakt naar het adres van LiteBit, genaamd “uw unieke Bitcoin-Cash ontvangstadres”.

BCC kopen

Stap 6 - Electron Bitcoin Cash overboeken

Vanuit Electron Cash kunt u de hoeveelheid Bitcoin Cash welke u zojuist heeft opgegeven bij LiteBit overmaken. U kopieert “uw unieke Bitcoin-Cash” ontvangstadres” in het “Pay to” veld. Een beschrijving is niet nodig. Het adres is uniek voor u, aan de hand van de transactie naar dat specifieke adres weet Litebit al dat u de transactie heeft gedaan.

Bij “Amount” vult u exact het bedrag in wat in de vorige stap ook heeft opgegeven. De “Fee” is de hoeveelheid transactiekosten welke u betaald. Deze is hoger of lager afhankelijk van hoe snel u wilt dat de transactie is uitgevoerd. Omdat u slechts 15 minuten de tijd heeft is het wellicht niet verstandig om de laagste fee te kiezen. De hoogste is echter vaak onnodig, en zorgt er dus voor dat u onnodig hoge transactiekosten betaald. Voor deze transactie raden wij aan om een gemiddelde fee in te stellen, met andere woorden “de schuif in het midden”.

Bitcoin Cash

Stap 7 - Electron Bitcoin Cash verkopen, euro's op rekening

U zal een melding krijgen als de Bitcoin Cash op tijd bij LiteBit is aangekomen en het bedrag wordt op uw rekening bijgeschreven.