Cryptocoin wallets introductie

Introductie Cryptocoin Wallet en Private Key

 

Het is eigenlijk net als in de echte wereld, je moet een bankrekening hebben alvorens je daar iets op kunt zetten. Deze bankrekening heet in de cryptowereld een “adres”. Een adres zit in je “wallet”. De “wallet” is waar de cryptomunten inzitten, zeg maar je portemonnee. Als je een aankoop van een Cryptocoin zoals Bitcoin doet, worden de Bitcoins naar dat adres verstuurd en zitten daarmee in jouw Cryptocoin wallet. Jij bent de eigenaar van dat adres en dat blijft zo. Je kunt meerdere adressen hebben, maar dat zullen we later uitgebreid uitleggen. Voor nu gaan we uit dat je één adres hebt welke je in je cryptocoin wallet hebt en vertellen we hoe dat werkt. 

Vervolgens heb je een programma op je telefoon of computer waarop je dat adres beheerd. Voor deze eerste uitleg houden we het eenvoudig, verderop vertellen we je over een aantal programma’s welke je kunt gebruiken om een cryptocoin wallet te maken. Als je je computer of telefoon kwijt raakt, dan zou je de munten op dit adres in je wallet ook kwijt zijn. Zo is het gelukkig niet, jouw adres en wallet kun je altijd benaderen op verschillende wijzen. Ook hier een korte uitleg en verderop een uitgebreidere uitleg. Voor veel programma’s heb je een “herstel zin”, (deze wordt “seed” genoemd) dat is een zin met een aantal gerandomiseerde woorden welke je goed bewaard door deze bijvoorbeeld op te schrijven. Als je apparaat stuk gaat, gestolen wordt, of wat dan ook, kun je na het programma opnieuw geïnstalleerd te hebben deze zin intypen en je “wallet” wordt hersteld.

Naast dat adres heb je een “Private key”, deze “Private key” geeft je toegang tot wat er op het adres staat. Je kunt ook een “paper wallet” of “offline wallet” maken. Ook hier weer, later een uitgebreidere uitleg. Als je Bitcoins of andere cryptomunten gekocht hebt en deze op een adres hebt gezet, kun je ze daar af halen als je de “private key” hebt. Het is dus belangrijk dat alleen jij die private key hebt, geef deze dus nooit aan iemand anders! Vergelijk het een beetje met je pincode, alleen hierbij is het nog gevaarlijker omdat je er geen pasje bij nodig hebt. Geef je je private key weg, dan kan een ander dus de crypto munten pakken die jij in je wallet hebt.

Wees gerust, het is niet moeilijk en je geeft deze “private key” niet zomaar aan iemand, net zoals je dat met je pincode ook niet doet.

Om jou op snel op weg te helpen hebben we de onderstaande handleiding geschreven. We zijn ons er volledig van bewust dat er op internet heel veel gratis informatie is te vinden. Helaas kom je vaak op “donkere hoekjes” van het internet uit als je écht gratis informatie wilt hebben. Want wat is nu eigenlijk gratis? De website, het werkt, alles eromheen kost vaak tijd en geld. Linksom of rechtsom betaal je dus wél met iets. Het zij je privacy, spyware op je computer of vervelende reclame. En dan nog eens de vraag of de informatie klopt omdat je niet precies weet waar het vandaan komt en of het onafhankelijk is.

Wij bieden je daarom voor een laag bedrag deze digitale handleiding aan. Hiermee heb je goede informatie snel en betrouwbaar tot je beschikking.