Wat wordt de nieuwe Bitcoin?

Wat is de nieuwe Bitcoin?

Intussen zijn er duizenden alternatieven voor Bitcoin en lijkt de kans op een mooi rendement niet verkeken. Een prijsstijging van duizenden procenten in korte tijd lijkt hierdoor ook voor nieuwe investeerders nog mogelijk, maar wat zijn de voordelen, nadelen, kansen en risico’s van al deze nieuwe Crypto coins?

2017, het jaar van de "Nieuwe Bitcoin"?

Beginnen met Bitcoin is al enkele jaren actief, waar het in 2014 en 2015 nog enkele partijen waren die Bitcoins en Litecoins verkochten, zijn dat er in 2017 een stuk meer. 2017 lijkt de cryptomarkt voor iedereen beschikbaar geworden te zijn. Niet alleen de aankoop van Bitcoin en Litecoin werd eenvoudig, er werden tientallen nieuwe crypto munten eenvoudig te koop aangeboden door verkopers zoals LiteBit. In dit artikel nemen we enkele van deze alternatieven voor Bitcoin onder de loep.

Ethereum, van 6 euro naar 700 euro.

Ethereum heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. We zien de koers van mei 2016 tot begin 2017 zo rond de 10 euro staan. In maart komt Etheruem los en danst rondom de 40 euro om vervolgens in juni 2017 zijn eerst piek te bereiken, een dal volgt vrij snel daarna. Eind 2017 heeft Ethereum een nieuwe all time high bereikt van boven de 700 euro. Hoewel een lichte daling in de laatste weken van 2017, mag Etherum een indrukwekkende stijger genoemd worden. We spreken over een rendement van 70 keer.

Wat is de nieuwe Bitcoin Ethereum

Litecoin, van 4 euro naar 300 euro.

Bij LiteCoin zien we ook een zelfde patroon als bij Ethereum. Opnieuw een stabiele lijn in 2016 en begin 2017 vanwaar de sprint wordt ingezet. Een lichte piek in september en een extreme stijging in december. Waar de eerste dagen van december 2017 circa 85 euro deden is dat snel opgelopen tot 300 euro waarna ook bij Litecoin een daling ingezet is in de laatste weken van het jaar. Overal zien we een stijging van circa 4 euro naar 230 euro, een rendement van circa 55 keer.

 

Wat is de nieuwe Bitcoin - Litecoin

Dash, van 12 euro naar 1.100 euro.

Dash, de eerste altcoin in dit overzicht welke vanaf ongeveer 10 euro de grens van 1.000 euro heeft overtroffen binnen een jaar. Eind 2016 / begin 2017 noteerde Dash nog een waarde van rondom de 10 euro, halverwege 2017 is de koers opgeklommen tot circa 150 euro waarna in november een extreme sijting is ontstaan tot bijna 1.300 euro toe. Ook bij Dash is weer daling in de laatste weken van het jaar te zien en danst hij rondom de 1.000 euro. Afgerond kunnen we toch concluderen dat Dash met zijn stijging van 10 euro naar 1.000 euro een rendement heeft opgeleverd van 100 keer. De meest extreme stijger in dit rijtje.

Wat is de nieuwe Bitcoin Dash

Bitcoin rendement op je investering

Als er dan gekeken wordt naar de stijging van Bitcoin vanaf januari, van circa 1.000 naar 13.000, betekend dat een rendement van 13 keer. Vanuit investeringsperspectief zijn een veelvoud aan munten dan ook veel interessanter.

Het is en blijft zeer lastig om naar de potentie en mogelijke rendementen van verschillende crypto coins te kijken. Verdiep je altijd goed in een munt alvorens daar (stevig) in te investeren. Over nagenoeg iedere nieuwe altcoin is een grote hoeveelheid informatie te vinden. En is die informatie niet te vinden, dan is het wellicht niet verstandig om er zomaar in te investeren.

En Bitcoin in 2018 dan?

Niemand weet wat Bitcoin in 2018 gaat doen. Sommige denken dat het een bubbel is die elk moment kan barsten, anderen denken dat Bitcoin naar de 100.000 euro kan gaan. Waar de waarheid ligt? We zullen het meemaken in 2018 en de jaren daarna, zolang Bitcoin nog bestaat.

Het is natuurlijk interessant om te kijken wat een mogelijk rendement op een investering zal zijn. Een percentuele stijging voor iedere altcoin kan gelijk lijken, echter valt daar natuurlijk wel een stevig woord over te zeggen. Wat is de kans dat Bitcoin van 13.000 euro naar 26.000 euro gaat? Natuurlijk is dat realistisch, hij is tenslotte ook van 5 cent naar 100 euro gegaan. En van 100 euro naar 1.000 euro. Dus waarom niet van 13.000 naar 26.000 euro? Echter klinkt het veel aannemelijker dan een altcoin zoals Verge (XVG) van 0,15 euro naar 0,30 euro gaat. Dat is precies hetzelfde rendement, echter klinkt het veel aannemelijker. Maak deze afweging voor je zelf altijd enorm goed als je investeert. De stijging is percentueel hetzelfde, beslis dus voor jezelf of je verwacht dat een munt zoals Verge van 0,15 naar 0,30 of dat je er meer vertrouwen in hebt dat Bitcoin van 13.000 naar 26.000 kan gaan. De stijging van 15 cent naar 30 cent klinkt misschien als een kleine stap, het is net zo goed een verdubbeling van de waarde. De koers schommelt in het laatste geval niet met honderden euro’s per dag, maar slechts met centen. Als je hier een stevig bedrag insteekt en de munt daalt van 15 cent naar 10 cent, onthoudt dan dat net zo goed dat je inleg 1/3 minder waard is geworden.

Altcoins met een veel hoger rendement?

Er zijn nog honderden zo niet duizenden andere altcoins dan hier besproken. Op een site als LiteBit staan altcoins als ze enigszins de buitenwereld hebben gevonden. Je kunt ze dan eenvoudig aankopen met iDeal of andere eenvoudige betaalmethoden. Veelal beginnen nieuwe altcoins met een ICO waarbij je in kunt stappen op basis van Bitcoin of Ethereum. Ook kun je veel minder bekende altcoins kopen op exchanges.

De fluctuatie bij de bekende altcoins is al sterk te noemen, bij de minder bekende welke verkrijgbaar zijn op exchanges is het soms nog veel extremer. Hier zitten dan ook grote risico’s aan vast. Zowel het “risico” op een enorm rendement als het √©chte risico dat een groot deel van je inleg veel minder waard wordt. Wees daarom altijd voorzichtig, investeer nooit meer dan je kunt missen en zorg dat je er nog prettig bij kunt slapen, je zal ons dankbaar zijn voor dat advies.