Bitcoin voor webshops

Bitcoin voor webshops

Bitcoin is een steeds meer geaccepteerd betaalmiddel en daardoor wordt Bitcoin voor webshops ook steeds belangrijker. Iedere webshop eigenaar zal beamen dat het belangrijk is om voldoende, maar vooral de juiste betaalmethoden aan te bieden in een webshop. Het ontbreken van veel gebruikte betaalmethoden in een webshop zal de conversie zeker te slechte komen.

Hoewel Bitcoin nog slechts een klein percentage van alle online betalingen voor zijn rekening neemt, is het natuurlijk erg interessant om deze betaalmethode aan te bieden. Het is relatief eenvoudig om Bitcoin betalingen in je webshop mogelijk te maken. In deze kleine introductie in Bitcoin voor webshops vindt je de verwijzingen naar eenvoudige en hapklare informatie die voor jou als webshop eigenaar erg nuttig is om de eerste stap te zetten om Bitcoin betalingen in jouw webshop mogelijk te maken.

De invloed van de constant veranderende waarde van Bitcoin

Als je nog niet zo bekend bent met Bitcoin (of specifiek Bitcoin voor webshops, de acceptatie van de munt in webshops) kan de constant veranderende waarde je afschrikken. Dat hoeft absoluut niet. Er is altijd een manier van Bitcoins accepteren welke aansluit bij jouw behoefte of wens. Als je gebruik maakt van een tussenpartij voor de betaalmogelijkheid dan krijg jij gewoon Euro’s uitbetaald. Hierdoor krijg jij precies hetzelfde bedrag als wat de klant anders in Euro’s betaald zou hebben, zodoende is er geen risico voor jou. Als je wel Bitcoins accepteert dan loop je inderdaad de kans dat de waarde ervan verandert. Als jouw klant voor 20 euro in Bitcoins afrekenend, kan die specifieke hoeveelheid Bitcoins een week later inderdaad 15 of 25 euro waard zijn. Je ziet dus dat het positief maar ook negatief kan uitpakken. Het is aan jou hoe de ontwikkeling van van Bitcoin ziet en of je Bitcoins of Euro’s wilt ontvangen.

Verschillende manieren van Bitcoin accepteren

Je leest hier meer over de verschillende mogelijkheden om Bitcoin betalingen mogelijk te maken in jouw webshop:

Lees hier meer over de verschillende wijzen van Bitcoin accepteren in je webshop

Bitcoins accepteren in Woocommerce - stap voor stap

Als je direct naar de uitleg wilt om Bitcoins te accepteren door middel van een plugin in WordPress, dan lees je dat hier. Dit gaat er van uit dat jij zelf de Bitcoins op je rekening ontvangt, en dit dus niet via een tussenpartij als bijvoorbeeld Mollie gaat. Als je nog niet zo bekend met Bitcoins bent dan kun je het artikel “Bicoins accepteren in je webshop”, meer lezen over de verschillende methoden om Bitcoins als betaalmiddel te accepteren. Aan de hand daarvan kun jij kiezen wat voor jou de meest fijne methode is. Welke keuze je ook maakt, het stelt je klanten in staat om de gekochte producten in jouw webshop af te rekenen met Bitcoins. Daarmee draag jij bij aan de acceptatie en waarde van Bitcoin, en dat waarderen we allemaal!

LINK Bitcoin acceptatie plugin handleiding.