Bitcoin accepteren in je webshop

Bitcoin accepteren in je webshop

Als jij mee wilt helpen aan de acceptatie van Bitcoin dan leggen we je hier uit hoe Bitcoin accepteren in je webshop mogelijk wordt. Er zijn verschillende manieren van Bitcoins accepteren welke hieronder uitgelegd worden. Je kunt dan zelf beslissen welke variant van Bitcoin accepteren in je webshop voor jou het meest geschikt is.

Bitcoin accepteren in je webshop en zelf Euro’s ontvangen

Als je mensen wel met bitcoin wilt laten betalen, maar zelf geen Bitcoins wilt ontvangen dan is het mogelijk om bijvoorbeeld via Mollie.nl je betalingen te laten doen. Mollie biedt een veelvoud aan betalinsmethoden die op jouw website mogelijk zijn voor jouw klanten. De uitbetaling wordt eenvoudigweg gedaan in Euro’s, ongeacht of de betaling gedaan is via iDeal, Creditcard, PayPal of Bitcoin. Het verzamelbedrag van alle bestellingen wordt eenvoudig overgemaakt naar jouw rekening. Dat de klant met Bitcoin betaald is daardoor haast transparant voor jou als webshop eigenaar. Dit is wellicht de eenvoudigste manier om Bitcoin betalingen te accepteren in je webshop.

Je leest hier hoe je dit eenvoudig doet via Mollie. Het voordeel van Mollie is tevens dat je bij hen terecht kunt als je nog niet zoveel bestellingen / transacties per maand hebt én de kosten zijn een van de laagste! (Top! Mollie!) LINK NAAR IMPLEMENTATIE MOLLIE + BTC

Bitcoin accepteren in je webshop en Bitcoins op je Bitcoin adres ontvangen

Als je mensen wilt laten betalen met Bitcoin en zelf de Bitcoins wilt ontvangen geeft dat bepaalde voordelen. Je betaald op dat moment niet de transactiekosten welke je normaal gesproken zou betalen voor een iDeal, Creditcard of PayPal betaling. Ook is het natuurlijk leuk dat je op die manier écht Bitcoins verdient en die op jouw Bitcoin rekening binnen gekomen. Het betaalproces is iets complexer dan via een tussenpartij als bijvoorbeeld Mollie zoals hierboven beschreven. Je moet hiervoor als eerste een Bitcoin adres hebben waar de betalingen op binnen moeten komen. Vervolgens heb je een functionaliteit nodig welke het mogelijk maakt om klanten via Bitcoin te laten betalen wat op jouw adres binnenkomt. Afhankelijk van welk e-commerce platform je gebruikt maakt is dit eenvoudiger of complexer.

Voor WordPress / Woocommerce zijn er plug-ins beschikbaar die dit voor je kunnen regelen. De klant kan met Bitcoins betalen en jij ontvangt de Bitcoins op jouw eigen adres. Op technisch vlak vindt de koppeling plaats tussen de Bitcoin betalingsplugin en Woocommerce waarbij de bestelling de status “betaald” krijgt.

In het volgende artikel “Bitcoin webshop plugin” gaan we dieper in op plugins welke dit mogelijk maken. VIA DEZE LINK GA JE DIRECT NAAR DIT ARTIKEL.

Zoals je ziet is Bitcoin accepteren in je webshop niet zeer complex. Als je het stappenplan volgt moet het lukken. Ook kun je je eigen webdesigner om hulp vragen of ons een bericht sturen. Waar mogelijk helpen wij je zelf en anders kunnen we je altijd doorverwijzen naar een goede webdesigner die dit voor een aantrekkelijke prijs mogelijk maakt.