Bitcoin Wallets maken en gebruiken

Introductie Bitcoin Wallet maken

Als je een Bitcoin wallet wilt maken kun je dat op verschillende manieren doen. Deze manieren hebben allen hun voor en nadelen. In deze handleiding geven we je wat handvatten om de juiste wallet te kiezen en om die ook daadwerkelijk te installeren, Bitcoins te kopen en te controleren dat het op jouw wallet staat. Wil jij een Bitcoin wallet maken, dan is dit je startpunt. Je kunt de pagina’s stap voor stap doornemen of direct naar de pagina van je voorkeur gaan. Alles staat in het teken van goed en veilig omgaan met Bitcoin wallets, Bitcoin aankopen en Bitcoins voor de lange of korte termijn bewaren. Heb je vragen dan kun je ons deze stellen. Ook kunnen wij je indien gewenst één op één helpen bij het maken van de verschillende typen Bitcoin wallets, het aankopen en verkopen van Bitcoins en andere crypto valuta.

Wat we hier behandelen over Bitcoin wallets:

Onderstaand een overzicht van wat je in deze reeks allemaal tegen gaat komen over Bitcoin Wallets. Je kunt hier ook direct naar een hoofdstuk van je keuze.

 • Voor en nadelen van de verschillende typen Bitcoin wallets
 • Het installeren van Electrum Bitcoin wallet
 • Het installeren van Jaxx Bitcoin wallet
 • Het maken en gebruiken van een Bitcoin paper wallet
 • Controleren dat je Bitcoins op de paper wallet staan
 • Het gebruiken van een Hardware ledger
 • Een aankoop van Bitcoins doen
 • Een verkoop van Bitcoins doen

Verschillende typen Bitcoin Wallets

Afhankelijk van wat jij met je Bitcoins wilt doen zijn er verschillende wallets. Het verschilt of jij Bitcoins in het dagelijks leven wilt gebruiken om bijvoorbeeld een kop koffie mee af te rekenen of dat je Bitcoin voor de lange termijn wilt bewaren omdat je het als een investering ziet.

Voor het gebruik van alle onderstaande typen vind je ook een duidelijke stap voor stap beschrijving terug in deze handleiding.

Bitcoin op een mobiele wallet

Een eenvoudige manier om Bitcoin te bewaren en te gebruiken is een mobiele wallet zoals Jaxx. Jaxx is een client voor op Android en Apple telefoons waarin je meerdere Crypto coins kunt bewaren en gebruiken. We focussen in dit document op Bitcoin en zullen dan ook alleen het gebruik hiervan behandelen. Jaxx is tevens op je computer te installeren en op die manier kun je jouw wallet zowel op je telefoon als op je computer zien én gebruiken. Door middel van de camera op je telefoon kun je eenvoudig een adres scannen om daar Bitcoin heen over te maken, bijvoorbeeld als je een betaling kunt doen. Het wordt afgeraden om grote hoeveelheden (voor veel geld) aan Bitcoin op dit type wallet te zetten. Het gaat hier te diep om de techniek in te duiken. Het advies waar wij ons bij aansluiten is dan ook; zie dit als een portemonnee, daarin heb je ook geen duizenden euro’s. Op de details gaan we in het hoofdstuk over mobiele wallet – Jaxx in.

Bitcoin op een desktop wallet

Een desktop wallet is alleen op je computer (desktop) geïnstalleerd. Electrum Bitcoin bestaat al lange tijd en wordt alom gebruikt als desktop wallet. De voordelen zijn onder andere veiligheid en gebruiksgemak. Je kunt jouw adres (waar je tegoeden op kunt zetten) eenvoudig kopiëren en naar iemand toesturen. Je adres is niet geheim en kun je gewoon delen. Dat is zeg maar je rekeningnummer waar iemand een overboeking naartoe kan doen. Een nadeel is dat als je computer gestolen wordt, iemand toegang kan krijgen tot jouw wallet. Het is niet zo dat dit voor het oprapen ligt, natuurlijk zijn er beveiligingen maar we willen je hier bewust van maken. Ook dien je goede back-ups te maken zodat je zelf altijd bij je tegoeden kunt als je computer stuk gaat of gestolen wordt.

Bitcoin op een hardware wallet

Een hardware wallet wordt als één van de meest veilige methoden genoemd om Bitcoin te bewaren. Dit komt omdat je private keys (waarmee je toegang krijgt tot je tegoeden) niet weergegeven. De private keys zitten veilig in de hardware wallet. Een hardware wallet is bijvoorbeeld een Nano Ledger S. Dit is een soort USB drive welke je aan je computer verbind en om een toegangscode op het apparaat vraagt alvorens je die kunt gebruiken. Een hardware wallet heb afhankelijk van de functionaliteiten voor 75 euro tot enkele honderden euro’s.

Bitcoin op een paper wallet

Ale je geen geld wilt uitgeven aan heen hardware wallet is een paper wallet een goed alternatief. Een paper wallet is een geprinte private keys met een bijbehorende QR code. Zoals je leest, op papier dus. Het ziet er leuk uit en het voelt iets tastbaarder aan dan een hardware wallet waarbij je alleen een usb stick ziet. Een paper wallet kan ook een leuk cadeau zijn, je maakt een paper wallet aan en zet daar zelf een hoeveelheid Bitcoin op. Omdat het papier volledig los van je computer is, is dit een relatief veilige aanpak. Let er wel op dat als je het papier kwijt raakt, je geen toegang meer hebt tot jouw Bitcoin. Wees hier dus zeer voorzichtig mee.

Ons advies

Heb jij een kleine hoeveelheid Bitcoin, bewaar die dan gerust op een mobiele wallet zoals Jaxx. Je hebt het gebruiksgemak van op een mobiel apparaat én op een desktop apparaat gebruiken. Hiernaast heb je het gemak om een transactie te kunnen doen als jij dat wilt, onderweg.

Wil jij je kleine hoeveelheid Bitcoin voor de lange termijn bewaren en wil je geen geld uitgeven voor een hardware wallet, dan adviseren je we Electrum te gebruiken of een paper wallet aan te maken. Een hardware wallet is het handigste als je er geen omkijken naar wilt hebben. Als jij je computer over twee jaar weg doet is het zonde als je per ongeluk ook je Bitcoins mee verdwijnen. Een paper wallet is in dat geval erg handig, deze kun je in een kluisje of in een map met belangrijke documenten doen.

Handleiding BItcoin Wallets maken en gebruiken bestellen

Je kunt ook onze complete Bitcoin Wallets maken en gebruiken handleiding bestellen. Voor een scherpe prijs kun je deze direct downloaden en kun je alles rustig en gestructureerd doorlezen. Het volgende komt aan de orde in de handleiding:

 • De verschillende typen Bitcoin Wallets; Bitcoin op een mobiele wallet, Bitcoin op een desktop wallet, Bitcoin op een hardware wallet
 • Bitcoin op een paper wallet (hoe je een Bitcoin paper wallet aanmaakt, er Bitcoins op zet en controleert of je Bitcoins er op zijn aangekomen)
 • Hoe Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen werkt
 • Wat als je problemen ondervindt? Fouten bij je Bitcoin private key importeren, na importeren zijn Bitcoin tegoeden niet zichtbaar of problemen bij je Bitcoin verkooptransactie.