Bitcoin Hardware wallet

Bitcoin hardware wallet

Als je je Bitcoin voor de lange termijn wilt bewaren dan is het verstandig om dat op een hardware wallet te doen. Een zogenaamde hardware Ledger. Door de tijd heen komen er nieuwe uit, in verschillende prijsklassen. De goedkoopste beginnen rond de 75 euro en het loopt op tot enkele honderden euro’s, afhankelijk van de functionaliteiten.

Waarom Bitcoin op een hardware wallet?

Het is één van de veiligste manieren om Cryptovaluta op op te slaan. Je private keys zitten in het apparaat en je computer heeft hier geen toegang tot. Als je een client op je computer hebt en je computer wordt gestolen dan kunnen handige personen wellicht toegang tot jouw wallet krijgen. Je hebt als het goed is een wachtwoord gebruikt, maar je voorkomt liever ieder risico.

Een van de meest eenvoudige hardware wallets is de Ledger Nano S, onderstaand een afbeelding hiervan.

Bitcoin hardware wallet

De Ledger Nano S wordt met een USB kabel aan je laptop verbonden. Zodra hij verbonden is, is hij ook van spanning voorzien en zal het display oplichten. Je stelt hier een pincode op in, om hem te gebruiken. Op je computer stel je in welke verschillende crypto munten je er allemaal op wilt zetten. Éen van de beperkingen is dat hij tegelijkertijd maximaal slechts 4 verschillende crypto munten kan stallen. Voor de procedure welke we hier volgen is dat geen beperking. We focussen ons hier op Bitcoin. Deze Ledger Nano S ondersteund Bitcoin en is daarmee een goede optie voor het stallen van Bitcoin voor de lange termijn.

Aangezien de werkwijze van hardware wallets kan veranderen op het moment dat de leverancier een aanpassing doet, gaan we hier niet in op de werking van deze specifieke hardware ledger. Bij de aankoop van een Ledger Nano S bijvoorbeeld, wordt goede informatie geleverd om hiermee aan de slag te gaan.