Bitcoin mobiele wallet Jaxx

Bitcoin mobiele wallet maken

Bitcoin op een mobiele wallet is een van de meest eenvoudige manieren om Bitcoin in je bezit te krijgen en te bewaren voor de korte of lange termijn. Of je Bitcoin voor de lange of korte termijn wilt hebben ligt aan jezelf. Als jij in het dagelijkse leven gebruik wilt maken van Bitcoin om bijvoorbeeld iets aan te kopen, noemen we dat korte termijn, omdat je het (niet allemaal) gebruikt in plaats van bewaard. Als je Bitcoin bewaard als investering, omdat je denkt dat het meer waard wordt in de toekomst noemen we dat lange termijn. Een Bitcoin mobiele wallet is een prima wallet, maar niet de meest veilige. We zeggen raden daarom af om Bitcoin voor de lange termijn op een mobiele wallet te zetten.

Stap 1 - Bitcoin op Jaxx, een goede mobiele Bitcoin wallet

Download het programma “Jaxx” van de locatie https://jaxx.io/ en open het bestand. Let er altijd op dat je de download doet van een HTTPS website, je ziet dit in het adres. Als je deze controle doet heb je een grotere zekerheid dat je op een betrouwbare website bent.

De installatie gaat zonder verdere vragen. Zodra het programma geïnstalleerd is verschijnt onderstaand scherm, ga verder door op “continue” te klikken.

Bitcoin mobiele wallet maken

Stap 2 - Jaxx Bitcoin wallet license agreement

Accepteer het “license agreement” door op accept te klikken.

Bicoin Jaxx wallet maken

Stap 3 - Maak een nieuwe Jaxx Bitcoin wallet aan

Kies voor “Create new wallet” om een nieuwe wallet te maken. Hier gaan we in de volgende stappen jouw Bitcoins heen boeken. Klik op “continue”.

Bicoin wallet mobiel maken

Stap 4 - Kies de juiste Jaxx Bitcoin wallet setup instellingen

Kies voor “Express” en klik “continue”.

Snel Bitcoin mobiele wallet maken

Stap 5 - Jaxx Bitcoin wallet en andere cryptocoins

Je kunt in dit scherm aangeven welke wallets je allemaal wilt zien in Jaxx. Zoals je ziet kan Jaxx veel verschillende cryptomunten aan en is daarom ideaal om “tijdelijk” te gebruiken. We gebruiken hier “tijdelijk”, omdat opslaan voor de langere termijn altijd veiliger is op een hardware wallet. Klik “BTC – Bitcoin” aan en klik vervolgens “Take me to my wallet”.

Bitcoin mobiele wallet veilig

Stap 6 - Jaxx Bitcoin wallet weergeven

Je ziet nu jouw Bitcoin wallet in het Jaxx programma voor je. Als je naast jouw Bitcoin addres op het icoontje klikt dan wordt je adres gekopieerd. Je krijgt hier een melding van zoals je in onderstaande afbeelding ziet. Naar dit adres kun je nu je Bitcoin(s) overmaken. Een fijne bijkomstigheid is dat Jaxx een Bitcoin cliënt is welke zowel op je computer als op je smartphone werkt.

Is Jaxx wallet veilig