Ethereum wallet maken en gebruiken

Introductie Ethereum Wallet maken

Wij van Beginnen met Bitcoin helpen al jaren iedereen die met Cryptocoins wil beginnen. Onze ervaringen hebben we verzameld en  eenvoudige stap voor stap handleidingen gemaakt. Ze zijn voorzien van duidelijke screenshots zodat je niet voor verassingen komt te staan. Als je de eerste stap wilt zetten met Ethereum, doe dat dan op een veilige manier en laat ons je helpen.

De munt heet Ethereum en als je daar bijvoorbeeld één stuk van hebt, dan heb je 1 Ether. Hiermee verklaren we ook direct waarom Ethereum en Ether soms door elkaar gebruikt wordt. Voor het begrip zal dit niet uitmaken, maar het is goed om je er van bewust te zijn. Heb je 10 munten van deze cryptovaluta (Ethereum) dan heb je dus 10 Ethers.

Om Cryptocoins zoals Ethereum te bewaren heb je een “wallet” nodig. In jouw wallet heb je een Ethereum adres of meerdere Ethereum adressen. Je kunt deze vergelijken met een rekeningnummer waar je Bitcoins naartoe over kunt maken. Een wallet kun je online en offline houden, waarbij een Offline wallet zeker aan te raden is voor grotere hoeveelheden, dit is gewoon veiliger. In onze handleiding wordt de basis van een “wallet” uitgelegd uitgaande van een Ethereum wallet. Ook wordt je uitgelegd wat een adres is, wat een private key is en waarom je deze nooit met anderen moet delen voor jouw eigen veiligheid.

Er is heel veel informatie op internet te vinden, en hoewel het gratis lijkt zit er vaak een addertje on het gras. Je betaalt met je privacy, door het kijken naar knipperende reclames of nog erger doordat je het risico op spyware op je computer loopt. Je kunt dit voorkomen door onze veilige (PDF formaat) handleiding welke je direct na het bestellen ontvangt.

Er zijn verschillende wallets, Online wallets (hot wallets), Offline wallets (cold wallets), Ethereum clients voor op je desktop en mobiel apparaat (Jaxx en vele anderen), er zijn hardware wallets (Nano Ledger S, en anderen) en er zijn Paper wallets. Wat zijn de verschillen en welke is voor jou geschikt? Wil jij Ethereum in het dagelijkse leven gebruiken en er een aankoop (koffie?) mee kunnen doen, dan heb jij een andere behoefte dan wanneer je een langere termijn investeerder bent. In de eerste situatie zal een wallet op je telefoon de voorkeur hebben, omdat je die altijd bij je hebt. Maar wat als je die kwijt raakt? Ben je dan ook je Ethers kwijt? En als je voor de langere termijn Ethers wilt bewaren, kies je dan voor een desktop wallet, voor een Ethereum Paper wallet of voor een hardware Ethereum wallet? In deze duidelijke handleiding komen dit soort vraagstukken aan bod. Daarnaast bevat hij duidelijke stap voor stap handleidingen over hoe je dit doet. Begeleid met heldere, goed leesbare screenshots.

Als jij je eerste kennismaking met Ethereum hebt wil je niet voor verassingen komen te staan. Veiligheid staat voorop, laat ons je daarom helpen met onze stap voor stap handleidingen. Natuurlijk is er op Internet veel informatie te vinden, maar wil jij tientallen losse eindjes aan elkaar knopen en maar afwachten of het werkt, of wil je een duidelijk handleiding welke écht duidelijk is en al honderden mensen geholpen heeft? Deze 27 pagina’s tellende handleiding laat je aan de hand van duidelijke screenshots en beschrijvingen een Ethereum wallet maken, Ethers kopen en Ethers verkopen. Kies jij voor een Ethereum paper wallet, dan leggen we je ook duidelijk uit hoe je controleert of de door jou gekochte Ethers ook echt op je Ethereum paper wallet zijn bijgeschreven.

Ons advies voor een Ethereum wallet

Heb jij een kleine hoeveelheid Ethereum, bewaar die dan gerust op een mobiele wallet zoals Jaxx. Je hebt het gebruiksgemak van op een mobiel apparaat én op een desktop apparaat gebruiken. Hiernaast heb je het gemak om een transactie te kunnen doen als jij dat wilt, ook onderweg.

Wil jij Ethereum bewaren voor de langere termijn, overweeg dan de aanschaf van een hardware wallet. Vooral als je een grotere hoeveelheid Ethers voor lange tijd wilt bewaren adviseren je de aankoop van een Hardware wallet te doen. Je wilt niet dat je er over enkele jaren achter komt dat je per ongeluk je Ethers bent kwijt geraakt door onzorgvuldigheid.

Wil jij je kleine hoeveelheid Ethers voor de lange termijn bewaren en wil je geen geld uitgeven voor een hardware wallet, dan adviseren je we een paper wallet aan te maken. Een hardware wallet is het handigste als je er geen omkijken naar wilt hebben. Als jij je computer over twee jaar weg doet is het zonde als je per ongeluk ook je Ethers mee verdwijnen. Een paper wallet kan een goed (en goedkoop) alternatief zijn als je er zorgvuldig mee om gaat. (Lees; op een goede plaats kunt bewaren waar er niets mis mee kan gaan).

Ethereum wallet (ETH) wat behandelen we:

  • De verschillende typen Ethereum Wallets
  • Ethereum op een desktop of mobiele wallet
  • Ethereum op een hardware wallet
  • Ethereum op een paper wallet (duidelijke stappen hoe je een Ethereum paper wallet aanmaakt, daar Ethers op zet en hoe je controleert of je Ethers er ook écht op staan)
  • Ethereum kopen
  • Ethereum verkopen
  • Wat als je problemen ondervindt? Fouten bij je Ethereum private key importeren, na importeren zijn Ethereum tegoeden niet zichtbaar of problemen bij je Ethereum verkooptransactie.

Handleiding Ethereum wallets maken en gebruiken bestellen

Wil je rustig door de Ethereum informatie heen lezen? Dan kun je er ook voor kiezen om onze duidelijke pdf te bestellen. Je kunt de pdf direct na bestelling downloaden, printen en op de bank doorbladeren.

 

Het volgende komt aan bod in de handleiding:

  • Mobiele Ethereum wallet, desktop Ethereum  wallet en hardware Ethereum wallet.
  • Ethereum kopen en controleren dat het op je wallet staat
  • Ethereum verkopen