Ethereum paper wallet controleren

Ethereum paper wallet controleren en sweepen

Als je Ether op een paper wallet gezet hebt wil je natuurlijk graag weten dat het daar ook écht op staat. Of als je een Ethereum paper wallet hebt liggen, dan moet je deze eerst naar een digitale wallet zetten om het te kunnen verkopen. Hier leer je hoe je kunt controleren hoeveel Ether er op een Ethereum paper wallet staat.

Stap 1 - Ethereum Jaxx wallet openen

Open op je desktop de Jaxx applicatie en verzeker je ervan dat je in de ETH wallet zit. Druk vervolgens rechts bovein op de 3 streepjes (menu). Er verschijnt dan een menu, klik op “Tools”

Stap 2 - Ethereum Jaxx wallet - transfer paper wallet

Klik op “Transfer Paper Wallet”.

Stap 3 - Ethereum Jaxx wallet - accepteren

Accepteer de melding door op “I understand” te klikken.

Stap 4 - Ethereum private key importeren

Je kunt hier de private key intypen (of plakken als je hem nog open hebt staan op je scherm). Vervolgens klik je op next.

Stap 4 - Ethereum QR Private key importeren

We gaan het makkelijker voor je maken en gebruiken de mobiele versie van Jaxx (op je telefoon). Je kunt dan eenvoudigweg de QR code op de paper wallet scannen en zien dat er tegoed op staat.  Zorg dat je in de ETH wallet van Jaxx zit als om de Ethereum paper wallet te controleren.  Als je in een andere wallet zit zal hij de private key niet herkennen.

Open de Jaxx applicatie op je telefoon en ga naar de 3 streepjes in de rechter bovenhoek (menu). Dit zijn dezelfde stappen als we zojuist hebben doorlopen op de desktop applicatie. Klik op “tools”, vervolgens op “Transfer paper wallet”,  dan op “Transfer ETH paper wallet”. Er staat nu een beschrijving in het Engels. De waarschuwing geeft aan dat het afgeraden wordt om je private key opnieuw te gebruiken. Klik op “I understand” om door te gaan. Het “opnieuw gebruiken” van je private key duidt op het elders inladen van jouw private key. In dat geval zijn er verschillende apparaten (buiten die je tot nu toe hebt) die gebruik kunnen maken van het tegoed beschikbaar gemaakt met deze private key. Wellicht klinkt dit complex, het belangrijkste is dat je jouw private key nooit aan anderen geeft.

In de rechtse afbeelding kun je de private key intypen of met het icoon van de camera de camera van je telefoon gebruiken om de QR code op de paper wallet te scannen. We gebruiken deze methode hier.

Stap 5 - Ethereum QR Private key scannen

Richt de camera op de rechtse QR code. Voor het voorbeeld is hier de QR code onbruikbaar gemaakt. Zodra de telefoon de QR code herkent verdwijnt dit scherm en zal de vraag gesteld worden om te “sweepen”. Dat houdt in dat hij het tegoed wat op de paper wallet staat naar de Jaxx wallet toe zal halen en daarmee de paper wallet leeg maakt. Als je dit niet wilt, ga dan bij de volgende stap niet verder.

Stap 6 - Ethereum QR Private key sweepen

Als er Ether op de paper wallet staat zal Jaxx nu de hoeveelheid laten zien. Je kunt niet een gedeelte ervan naar je telefoon halen. Als je dit doet, zal alles in één keer naar je Jaxx wallet gaan. Als je het tegoed op de paper wallet wilt laten staan, druk dan niet op “transfer to Jaxx”, maar druk op het pijltje links bovenin. Zo zie je, een Ethereum paper wallet controleren is eenvoudig te doen, je moet even weten hoe.