Ethereum mobiele wallet maken

Desktop en mobiele Ethereum wallet maken met Jaxx

Een eenvoudige manier om Ethereum te bewaren en te gebruiken is een mobiele Ethereum wallet zoals Jaxx. Jaxx is een client voor op Android en Apple telefoons waarin je meerdere Crypto coins kunt bewaren en gebruiken. We focussen in dit document op Ethereum en zullen dan ook alleen het gebruik hiervan behandelen. Jaxx is tevens op je computer of desktop te installeren, op die manier kun je jouw wallet zowel op je telefoon als op je computer zien én gebruiken. Door middel van de camera op je telefoon kun je eenvoudig een adres scannen om Ethereum naar over te maken, bijvoorbeeld als je een betaling wilt doen. Het wordt afgeraden om grote hoeveelheden (voor veel geld) aan Ethereum op een mobiele Ethereum wallet te zetten. Het gaat hier te diep om de techniek in te duiken. Het advies waar wij ons bij aansluiten is dan ook; zie dit als een portemonnee, daarin heb je ook geen duizenden euro’s. Je kunt hier de stappen volgen om een Mobiele Ethereum wallet aan te maken.

Stap 1 - Mobiele Ethereum wallet (Jaxx) downloaden

Jaxx is een mobiele Ethereum wallet, laten we dat voorop stellen. Maar Jaxx kan ook eenvoudig geïnstalleerd worden op een desktop computer. De configuratie is hetzelfde. Omdat het installeren van Jaxx op een desktop omvangrijker is leggen we dat hier uit. Als jij Jaxx installeert op een mobiel apparaat dan kun je de Jaxx app eenvoudig downloaden in de apps store van Android of Apple. In geval van een mobiel apparaat dan volg je de stappen in dit stappenplan vanaf het moment dat Jaxx voor het eerst geopend wordt. Als je Jaxx al volgens onderstaande stappen op je desktop hebt geinstalleerd, dan kun je je telefoon eenvoudigweg “pairen”. Je krijgt dan dezelfde mobiele Ethereum wallet op je telefoon te zien als op je desktop.

Download het programma “Jaxx” van de locatie https://jaxx.io/ en open het bestand. Let er altijd op dat je de download doet van een HTTPS website, je ziet dit in het adres. Als je deze controle doet heb je een grotere zekerheid dat je op een betrouwbare website bent.

De installatie gaat zonder verdere vragen. Zodra het programma geïnstalleerd is verschijnt onderstaand scherm, ga verder door op “continue” te klikken.

Stap 2 - Mobiele Ethereum wallet installeren

Accepteer het “license agreement” door op accept te klikken.

Stap 3 - Mobiele Ethereum wallet maken

Kies voor “Create new wallet” om een nieuwe wallet te maken. Hier gaan we in de volgende stappen jouw Ethers heen boeken. Klik op “continue”.

Stap 4 - Mobiele Ethereum wallet instellingen

Kies voor “Express” en klik “continue”.

Stap 5 - Mobiele Ethereum wallet selecteren

Je kunt in dit scherm aangeven welke wallets je allemaal wilt zien in Jaxx. Zoals je ziet kan Jaxx veel verschillende cryptomunten aan en is daarom ideaal om “tijdelijk” te gebruiken. We gebruiken hier “tijdelijk”, omdat opslaan voor de langere termijn altijd veiliger is op een hardware wallet. Klik “ETH – Ethereum” aan en klik vervolgens “Take me to my wallet”.

Mogelijk krijg je onderstaand scherm te zien. Het kan zijn dat dit slechts enkele seconden verschijnt. Na dit scherm wordt je automatisch naar je Ethereum wallet geleid.

Stap 6 - Mobiele Ethereum wallet weergeven

Je ziet nu jouw Ethereum wallet in het Jaxx programma voor je. Als je naast jouw Ethereum addres op het icoontje klikt dan wordt je adres gekopieerd. Je krijgt hier een melding van zoals je in onderstaande afbeelding ziet. Naar dit adres kun je nu je Ether(s) overmaken. Een fijne bijkomstigheid is dat Jaxx een Ethereum cliënt is welke zowel op je computer als op je smartphone werkt.

Stap 7 - Ethereum wallet op ander apparaat

Voor Jaxx op een mobiel apparaat gaat het eigenlijk exact hetzelfde. Je vindt de Jaxx applicatie in de Android store of de Apple appstore. Na installatie van de app op je telefoon krijg je dezelfde vragen als hierboven beschreven. De app heeft iets meer functionaliteit dan de desktop versie. Hierbij valt te denken aan camera functionaliteit waarmee je een QR code kunt scannen.