Litecoin wallets maken en gebruiken

Litecoin Wallets maken en gebruiken

Als je een Litecoin wallets wilt maken kun je dat op verschillende manieren doen. Afhankelijk van wat jij met je Litecoins wilt doen zijn er verschillende wallets. Het verschilt of jij Litecoins in het dagelijks leven wilt gebruiken om bijvoorbeeld een kop koffie mee af te rekenen of dat je Litecoin voor de lange termijn wilt bewaren omdat je het als een investering ziet. Deze manieren hebben allen hun voor en nadelen. In deze handleiding geven we je wat handvatten om de juiste wallet te kiezen en om die ook daadwerkelijk te installeren, Litecoins te kopen en te controleren dat het op jouw wallet staat.

Ons advies over het wallets voor Litecoin

Heb jij een kleine hoeveelheid Litecoin, bewaar die dan gerust op een mobiele wallet zoals Jaxx. Je hebt het gebruiksgemak van op een mobiel apparaat én op een desktop apparaat gebruiken. Hiernaast heb je het gemak om een transactie te kunnen doen als jij dat wilt, onderweg.

Wil jij Litecoins bewaren voor de langere termijn, overweeg dan de aanschaf van een hardware wallet. Vooral als je een grotere hoeveelheid Litecoins voor lange tijd wilt bewaren adviseren je de aankoop van een Hardware wallet te doen. Je wilt niet dat je er over enkele jaren achter komt dat je per ongeluk je Litecoins bent kwijt geraakt door onzorgvuldigheid.

Wil jij je kleine hoeveelheid Litecoin voor de lange termijn bewaren en wil je geen geld uitgeven voor een hardware wallet, dan adviseren je we Electrum te gebruiken of een paper wallet aan te maken. Een hardware wallet is het handigste als je er geen omkijken naar wilt hebben. Als jij je computer over twee jaar weg doet is het zonde als je per ongeluk ook je Litecoins mee verdwijnen.

Litecoin Wallets maken en gebruiken (LTC) wat we behandelen:

Op de volgende pagina’s krijg je de volgende informatie over het maken en gebruiken van Litecoin Wallets.

  • Verschillende typen wallets voor Litecoin
  • Het installeren van Electrum Litecoin Wallet
  • Het installeren van Jaxx Litecoin Wallet
  • Het gebruiken van een Hardware ledger
  • Een aankoop van Litecoins doen
  • Een verkoop van Litecoins doen

Handleiding Litecoin wallets maken en gebruiken bestellen

Je kunt ook onze uitgebreide Litecoin wallets maken en gebruiken handleiding bestellen. Voor een paar euro heb je alles duidelijk onder elkaar staan. Je kunt dan rustig alles nalezen over je Litecoin Wallets maakt, begeleid met duidelijke afbeeldingen. Alles in één bestand zodat je het ook kunt uitprinten als je wilt