Litecoin hardware wallet

Litecoin hardware wallet

Als je je Litecoin voor de lange termijn wilt bewaren dan is het verstandig om dat op een Litecoin hardware wallet te doen. Een zogenaamde hardware Ledger. Door de tijd heen komen er nieuwe uit, in verschillende prijsklassen. De goedkoopste beginnen rond de 75 euro en het loopt op tot enkele honderden euro’s, afhankelijk van de functionaliteiten. Heb jij een redelijke hoeveelheid Litecoins in je bezit dan verdient het wel de moeite, én het geld, om een Litecoin Hardware wallet aan te schaffen. Het gebruik ervan is vrij eenvoudig en ook als je regelmatig een transactie van Litecoins doet is het een erg prettig manier om je Litecoins te bewaren.

Waarom zou je een Litecoin Hardware wallet gebruiken?

Een Litecoin Hardware wallet is één van de veiligste manieren om Cryptovaluta op op te slaan, zo niet dé veiligste. Je private keys zitten in het apparaat en je computer heeft hier geen directe toegang tot. Als je een Litecoin client op je computer hebt en je computer wordt gestolen dan kunnen handige personen wellicht toegang tot jouw wallet krijgen. Je hebt als het goed is een wachtwoord voor je Litecoin wallet in Electrum of Jaxx gebruikt, maar je voorkomt liever ieder risico.

De meest eenvoudige Litecoin hardware wallet is de Ledger Nano S, onderstaand een afbeelding hiervan.

Litecoin Hardware wallet

De Ledger Nano S – Litecoin Hardware wallet wordt met een USB kabel aan je laptop verbonden. Zodra hij verbonden is, is hij ook van spanning voorzien en zal het display oplichten. Je stelt hier een pincode op in, om hem te gebruiken. Op je computer stel je in welke verschillende crypto munten je er allemaal op wilt zetten. Éen van de beperkingen is dat hij tegelijkertijd maximaal slechts 4 verschillende crypto munten kan stallen. Voor de procedure welke we hier volgen is dat geen beperking. We focussen ons hier op Litecoin. Deze Ledger Nano S ondersteund Litecoin en is daarmee een goede optie voor het stallen van Litecoin voor de lange termijn.

Aangezien de werkwijze van de Litecoin hardware wallet kan veranderen op het moment dat de leverancier een aanpassing doet, gaan we hier niet in op de werking van deze specifieke hardware ledger. Bij de aankoop van een Ledger Nano S bijvoorbeeld, wordt goede informatie geleverd om hiermee aan de slag te gaan.