Litecoin kopen

Litecoin kopen en op je wallet zetten

Litecoin kopen - order plaatsen

Nu kun je Litecoin kopen en deze op het door jou gewenste adres en in je wallet opslaan. Je kunt op verschillende plaatsen Litecoin kopen maar voor dit voorbeeld gaan we uit van een aankoop bij Litebit. Wij hebben hier goede ervaringen mee, maar je kunt natuurlijk zelf bepalen of je voor een andere partij kiest om je Litecoin te kopen. Tegenwoordig zien we geregeld dat LiteBit geen nieuwe klanten meer aanneemt of geen Litecoin meer heeft, dit komt door de extreme drukte. Dus wil je Litecoin kopen, dan kan het best zijn dat je even verder moet zoeken.

Je gebruikt hiervoor het Litecoin adres wat in jouw wallet staat. Dit kan dus zowel het adres uit Electrum, Jaxx, je hardware ledger (bijvoorbeeld Nano Ledger S) zijn. In de andere stappen in deze Litecoin handleiding vindt je hoe je deze verschillende typen Litecoin wallets gebruikt en wat de voor en nadelen van iedere Litecoin wallet zijn.

Als je het Litecoin adres nog op je scherm hebt staan, kun je eenvoudig het adres kopiëren en plakken op de Litebit website. (TIP: sla je adres ergens op je computer op, zodat je deze altijd eenvoudig kunt kopiëren en plakken).

Als je het adres juist hebt ingevoerd zal Litebit een melding geven dat het een geldig Litecoin adres, dit is een stukje extra veiligheid voor jou. (Als je denkt dat een typefout kan resulteren in een ander geldig adres, dan heb je het in theorie juist, in de praktijk kan dat haast niet voorkomen. Een enkele fout of enkele karakters zal nooit resulteren in een geldig adres. Meerdere verschillende karakters kunnen in theorie pas resulteren in een ander geldig Litecoin adres, dit is pas als ze in lijn liggen met het algoritme wat het adres heeft geregenereerd, iets wat haast onmogelijk is). Maar maak het jezelf makkelijk, kopieer en plak het Litecoin adres in plaats van het overtypen. Zo zie je, Litecoin kopen is niet moeilijk!

Litecoin veilig kopen

Litecoin kopen - ontvangen in je wallet

Na de aankoop van Litecoin kan het even duren voor je deze in je Litecoin wallet ziet. Afhankelijk van wat voor wallet je hebt kan dit ook nog wel iets verschillen. Je mag er van uit gaan dat als je Litecoin bij een bekende partij koopt, er voldoende “fee” wordt meegegeven om het binnen een acceptabele tijd na aankoop op jouw Litecoin wallet te hebben staan.

Vanaf het moment dat het op jouw Litecoin wallet staat kun je er zelf transacties mee doen. Een aankoop op internet, een kop koffie, een taxi betalen, we gaan meemaken wat er allemaal met Litecoin mogelijk wordt in de toekomst.