Problemen bij Litecoin verkopen

LiteCoin problemen

Als je met Litecoin aan de slag bent gegaan kan het goed zijn dat je (kleine) Litecoin problemen tegen komt. Dat hoeft écht geen probleem te zijn, al kan het wel schrikken zijn als je er opeens achter komt dat je private keys niet kunt importeren en daardoor niet bij je tegoed kunt. We hebben hier enkele veel voorkomende Litecoin problemen onder elkaar gezet. Het zijn vrij algemene Litecoin problemen, die je ook bij bijvoorbeeld bij Bitcoin tegen kunt komen.

Foutmelding bij Litecoin private key importeren.

Als je een foutmelding krijgt na het invoeren van je private key, controleer dan dat je écht je private key importeert. Vaak exporteert een client als Electrum of Jaxx een lijst met adressen en daarbij behorende private key. Het is dus mogelijk dat je per ongeluk je public adres probeerde te importeren.

Na het importeren LiteCoin private key zijn geen tegoeden zichtbaar.

Als na het importeren het scherm leeg blijft, zonder een foutmelding, dan lijkt het erop dat er geen Litecoin tegoeden op het adres staan. Je kunt dit verifiëren door een online blockchain explorer te raadplegen. Een mogelijkheid hiervoor is https://blockexplorer.com/ Hiervoor gebruik je dus je adres, niet je private key!

Een andere mogelijkheid is dat je Litecoins nog niet verzonden zijn naar je Litecoin wallet. Als je een aankoop hebt gedaan bij één van de Litecoin verkopende partijen dan worden deze niet direct verzonden. Hoewel dit vaak snel gaat, zit er toch enige tijd tussen. Litecoin heeft een behoorlijk lage transactietijd uitgaande van een lage fee. Bij Bitcoin is het meer gebruikelijk dat de ontvangst langer op zich laat wachten.

LiteCoin problemen bij een verkooptransactie.

Als je Litecoin problemen ondervindt bij de verkooptransactie naar LiteBit is het zaak dat je contact met hen opneemt om te onderzoeken wat er fout is gegaan. Het is mogelijk dat je een te lage “fee” hebt gegeven waardoor de transactie niet snel genoeg is uitgevoerd en daardoor niet op tijd is aangekomen. LiteBit zal dan de overgemaakte Cryptomunten terugstorten naar het opgegeven retour adres. Het is mogelijk dat je hier contact over moet opnemen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je Litecoins op tijd aankomen bij de kopende partij doe je er goed aan daar met de transactie fee rekening mee te houden. Als je fee te laag is en de munten naar je teruggestort moeten worden kan dat wel eens langer dan een aantal dagen duren. Als jij voor een bepaald bedrag wilde aankopen kan het zijn dat je kans verkeken is door dat je niet op tijd de verkoop opnieuw kunt doen.