Litecoin verkopen

Litecoin verkopen

Litecoin verkopen kan bijna altijd. Bijna zeggen we, want als je iets wilt verkopen is er ook vraag nodig. Wil jij dus Litecoin verkopen, dan zal daar iemand tegenover moeten staan die Litecoin wil kopen. Vaak gebeurt dit via een platform zoals LiteBit of Anycoindirect. Deze platforms (bedrijven) kopen Litecoin en andere cryptomunten van klanten. Zij verkopen deze vervolgens weer door met een winstmarge. Dat is natuurlijk alleen een winst als de munt niet dermate in waarde gedaald is. Het “op de balans hebben van cryptomunten” brengt natuurlijk een bepaald risico met zich mee.

Als je om wat voor reden dan ook je Litecoin wilt verkopen is dat dusmogelijk. Zoals genoemd kun je bij verschillende bedrijven terecht. Wij werken voornamelijk met LiteBit en geven dan ook een beschrijving hoe het bij hen in zijn werk gaat.

Stap 1 - Litecoin verkopen, account aanmaken bij verkoopplatform

Je kunt onder andere bij LiteBit je Litecoins verkopen, maar ook bij vele anderen. Aycoindirect is ook een grote partij welke veel in Nederland gebruikt wordt. We gaan hier van LiteBit uit, omdat we ervaring hebben met deze partij en we hier een keuze moeten maken om stap voor stap uitleg te geven.

Je kunt bij hen account aanmaken door eenvoudigweg op “Nieuw account aanmaken” te klikken. Houd er rekening mee dat het mogelijk kan zijn dat je moet legitimeren met bijvoorbeeld je paspoort.

Stap 2 - Litecoin verkopen via LiteBit

Om Litecoin te verkopen kies je voor de optie “verkopen” in het menu en klik vervolgens op “LTC”.

Litecoin kopen

Stap 3 - Litecoin verkopen - retoursadres invullen

In het scherm dienen diverse velden ingevuld te worden. Je moet daar ook een retour adres invullen. Dat is voor het geval jouw transactie niet op tijd bij LiteBit binnen is. Je krijgt dan op dit adres jouw Litecoins teruggestort. Wees hier dus zeer zorgvuldig mee.

Jouw adres heb je in de vorige stappen al regelmatig gebruikt. Toen jij de aankoop van Litecoins deed heb je dat adres ook gebruikt. Dit adres gebruik je zodadelijk als “retour adres.

Stap 4 - Litecoin verkopen, rekeninggegevens invullen

Vul eerst de hoeveelheid Litecoin in welke je wilt verkopen. Je ziet dan direct welk bedrag daarvoor betaald zal worden. Vul bij het retouradres het adres in wat je zojuist opgezocht hebt. Je kunt dit eenvoudig doen door kopiëren en plakken te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om Litebit credits te ontvangen in plaats van Euro’s. Standaard staat dit niet geselecteerd, je ontvangt dus Euro’s op je bankrekening.

Voor het Litecoin verkopen moet je jouw bankgegevens selecteren uit het menu. Vervolgens accepteer je de algemeen voorwaarden. Zodra je het verzoek voltooid verschijnt het scherm met daarop het adres waar naar toe je de Litecoins over moet maken en een timer met 15 minuten waarbinnen dit moet gebeuren. Het is dus zaak dat je op dat moment snel acteert.

Litecoin veilig verkopen

Stap 5 - Litecoin verkopen, transactie aanmelden

In de laatste stap in de Litecoin verkopen handleiding is het van belang dat je het aantal Litecoin wat je wilt verkopen snel (binnen het gestelde tijdslot van 15 minuten) overmaakt naar het adres van LiteBit, genaamd “uw unieke Litecoin ontvangstadres”.

Als je met bijvoorbeeld Electrum de overboeking doet kun je het ontvangstadres kopiëren met control C of rechtermuisklik en voor kopiëren te kiezen. Je kunt dan het gekopieerde adres in Electrum (of Jaxx) plakken om de overboeking te doen.

Als je Jaxx op je telefoon gebruikt kun je eenvoudigweg de QR code scannen met Jaxx en het opgegeven aantal Litecoins overmaken. In de volgens stappen leggen we je dit nog uit.

Litecoin verkopen

Stap 6 - Litecoin verkopen, Litecoins versturen

De transactie doen vanuit Electrum is relatief eenvoudig, maar als je dit nog nooit gedaan hebt zal het vast vragen oproepen.

Open het Electrum Litecoin wallet programma en klik op de tab “Send”.

Je plakt hier het adres wat je zojuist van LiteBit gehad hebt als “ontvangst adres”. Een beschrijving hoef je niet mee te geven, LiteBit zal aan de hand van het unieke adres herkennen dat jij de verkoop doet.

De schuifbalk voor Fee is om te bepalen hoeveel Fee de transactie mag kosten. Hoe hoger de Fee, hoe sneller de transactie uitgevoerd zal worden. Een lagere Fee houdt dus in dat je transactie trager gedaan wordt. Als je hier meer over wilt weten dan raden we je aan het Beginnen met Bitcoin boek te lezen, hierin wordt dieper ingegaan op het concept van de transactiekosten.

Omdat je Litecoins binnen 15 minuten bij LiteBit aangekomen moeten zijn (minimaal 1 bevestiging) is het raadzaam om niet voor de laagste Fee te gaan. Geef hier ook Replacable aan, zodat, indien nodig, je de fee kunt verhogen om de transactie alsnog sneller uit te laten voeren.

Wees je er van bewust dat als je de transactie met een te lage fee doet, en hij wordt wél verwerkt, maar buiten de genoemde 15 minuten, dat je dan zal moeten wachten tot LiteBit jouw Litecoins weer terugstort. Als je hier vragen over hebt verwijzen wij je naar de support van LiteBit, zij kunnen aangeven hoe jouw verkooptransactie er voor staat.

Vul hier dus het aantal Litecoins in wat jij in je verkoop-aanvraag bij LiteBit hebt opgegeven, stel de Fee in en klik op “send”. Zo zie je, Litecoin verkopen is niet moeilijk.

Litecoin investeren

Stap 7 - Litecoin verkopen, ontvangstbevestiging

Je krijgt een melding als de Litecoins op tijd bij LiteBit zijn aangekomen en het bedrag wordt vervolgens op je rekening bijgeschreven.