Mobiele Litecoin wallet maken

Mobiele Litecoin wallet maken (Litecoin Jaxx wallet)

Een eenvoudige manier om Litecoin te bewaren en te gebruiken is met een mobiele Litecoin wallet zoals Jaxx. Jaxx is een client voor op Android en Apple telefoons waarin je meerdere Crypto coins kunt bewaren en gebruiken. We focussen in dit document op Litecoin en zullen dan ook alleen het gebruik hiervan behandelen. Jaxx is tevens op je computer te installeren en op die manier kun je jouw wallet zowel op je telefoon als op je computer zien én gebruiken. Door middel van de camera op je telefoon kun je eenvoudig een adres scannen om daar Litecoin heen over te maken, bijvoorbeeld als je een betaling kunt doen. Het wordt afgeraden om grote hoeveelheden (voor veel geld) aan Litecoin op dit type wallet te zetten. Het gaat hier te diep om de techniek in te duiken. Het advies waar wij ons bij aansluiten is dan ook; zie dit als een portemonnee, daarin heb je ook geen duizenden euro’s. Op de details gaan we in het hoofdstuk over mobiele wallet – Jaxx in.

Stap 1 - Litecoin op Jaxx, een goede mobiele Litecoin wallet

Download het programma “Jaxx” van de locatie https://jaxx.io/ en open het bestand. Let er altijd op dat je de download doet van een HTTPS website, je ziet dit in het adres. Als je deze controle doet heb je een grotere zekerheid dat je op een betrouwbare website bent.

De installatie gaat zonder verdere vragen. Zodra het programma geïnstalleerd is verschijnt onderstaand scherm, ga verder door op “continue” te klikken.

Litecoin Mobiele wallet maken

Stap 2 - Jaxx Litecoin wallet license agreement

Accepteer het “license agreement” door op accept te klikken.

Litecoin mobile Wallet maken

Stap 3 - Maak een nieuwe Jaxx Litecoin wallet aan

Kies voor “Create new wallet” om een nieuwe mobiele Litecoin wallet te maken. Hier gaan we in de volgende stappen jouw Litecoins heen boeken. Klik op “continue”.

Litecoin mobiele wallet

Stap 4 - Kies de juiste Jaxx Litecoin wallet setup instellingen

Kies voor “Express” en klik “continue”.

Litecoin Mobile wallet

Stap 6 - Jaxx Litecoin wallet weergeven

Je ziet nu jouw Mobiele Litecoin wallet in het Jaxx programma voor je. Als je naast jouw Litecoin addres op het icoontje klikt dan wordt je adres gekopieerd. Je krijgt hier een melding van zoals je in onderstaande afbeelding ziet. Naar dit adres kun je nu je Litecoin(s) overmaken. Een fijne bijkomstigheid is dat Jaxx een Litecoin cliënt is welke zowel op je computer als op je smartphone werkt.

Litecoin Wallet

Stap 5 - Jaxx Litecoin wallet en andere cryptocoins

Je kunt in dit scherm aangeven welke wallets je allemaal wilt zien in Jaxx. Zoals je ziet kan Jaxx veel verschillende cryptomunten aan en is daarom ideaal om “tijdelijk” te gebruiken. We gebruiken hier “tijdelijk”, omdat opslaan voor de langere termijn altijd veiliger is op een hardware wallet. Klik “LTC – Litecoin” aan en klik vervolgens “Take me to my wallet”. Je mobiele Litecoin Wallet is nu klaar voor gebruik.

Litecoin Telefoon wallet